Tafels, meer info

Van steigerhout kunnen we allerlei verschillende soorten tafels maken. Van rechte poten, tot kruispoten, van een stalen onderframe tot metalen blokken. Ook het blad kan op verschillende manieren gemaakt worden. Het meest voor de handliggende is dat de planken in de lengte liggen. Toch geeft het ook een heel leuk effect wanneer de planken in de breedte geplaatst worden of wanneer ze niet allemaal dezelfde breedte hebben.

De afwerking van een steigerhouten tafel is belangrijk. Allereerst qua stijl maar zeker ook qua bescherming.

Qua stijl hebben we de mogelijkheid om de tafel naturel te houden, te verfen, te ´washen´(de verf wordt verdund met water waardoor het een waas geeft over het hout waarbij de structuur en het karakter van steigerhout zichtbaar blijft, dit kan in elk gewenste kleur) of afgeschuurde verf. Dit laatste houdt in dat wij de tafel eerst verfen (in elke gewenste kleur) en deze vervolgens grof afschuren. Dit geeft een stoer en geleefd effect wat zowel past in een interieur als exterieur.

Qua afwerking…. Je wilt niet dat er diepe vlekker in je blad komen wanneer er per ongeluk een glas wijn omvalt. Vandaar dat wij onze tafels altijd afwerken met een waterafstotende, kleurloze olie. Sinds kort hebben wij deze olie ook met een lichte wit en grijs tint, wat het karakter van het steigerhout nog meer benadrukt.

Belangrijk ook bij een steigerhoten tafel is dat de planken goed tegen elkaar zitten. Wij werken met zogenaamde ´koekies´, dit zijn onzichtbare bevestigingsschijfjes die de planken aan elkaar verbindt. Daarnaast werken wij ook met verbindingslatten, waardoor u altijd een stevige, stabiele tafel krijgt.

Enkele voorbeelden van onze tafels:

steigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhout_in_spanjesteigerhout_in_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanjesteigerhouten_tafel_spanje_

Comments are closed.